Zawsze przechowuj chleb z tym. Tę genialną sztuczkę powinien znać każdy.

Często jest tak, że świeżutki, chrupiący chlebek, który mamy w domu szybko czerstwieje i nie jest już taki pyszny. Znamy prosty pomysł na to aby na dłużej zachował swoją świeżość.






Powodem szybkiego czerstwienia są nieodpowiednie warunki, w których przechowujemy chleb. Oto jak można sprawić, aby chleb nie czerstwiał tak prędko.

Włóż chleb do plastikowej torby, a w niej umieść… łodygę selera.






W ten sposób chleb będzie pochłaniał wilgoć, którą wytwarza warzywo. Dzięki temu zachowa on świeżość dłużej.

Zaletą jest również fakt, że seler nie pachnie intensywnie, dzięki czemu pieczywo na pewno nie nasiąknie wonią warzywa.

Znaliście ten sposób? Może znacie inne ciekawe? Dajcie znać w komentarzu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz