Nowy, lepszy smak kotletów. Jajko i mąka nie będą Ci potrzebne.

Składniki:
-4 piersi z kurczaka
-40 g miodu
-30 g musztardy
-3-4 ząbki czosnku
-sól
- mielona czerwona papryka
-pieprz
-30 ml oleju słonecznikowego






Przygotowanie:
Wymieszaj musztardę, olej słonecznikowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i płynny miód. Dodaj do tego sól i przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Opłucz pierś i osusz dokładnie ręcznikiem papierowym, po czym pokrój na cienkie kotlety.



Przykryj mięso folią spożywczą i delikatnie utłucz mięso. Przełóż je do miski i zalej marynatą. Odstaw co najmniej na godzinę.






Ułóż kotlety na blasze wyłożonej papierem i zalej je pozostałą marynatą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz około 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz